Tavuk roti tarifi

  • Fırında
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler

1 adet piliç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4 adet sivri biber
3 adet patates
1 buçuk çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Sıvı yağ

Hazırlanışı

Tavuk roti değişik tariflerle yapılabilir. İsterseniz sosunu önceden marine edebilir, isterseniz direk hazırlayabilirsiniz. Kullanacağınız sebze ve baharat seçimi ise, tamamen size kalmış. Peki, tavuk roti nasılyapılır? İşte tavuk roti tarifi…

Birinci adım: Tavuğu haşlayın. Pişmesine yakın tuz ilave edin ve piştikten sonra ocaktan alın.

İkinci adım: Süzdüğünüz tavuğun suyunu ayırın. Parçalara ayırıp, fırın tepsisine dizin. Üzerine dilimlenmiş domates ve sivri biberleri ilave edin.

Üçüncü adım: Patatesleri iki parmak büyüklüğünde kesin. Tavada kızartıp, tepsideki piliçlerin aralarına yerleştirin.

Dördüncü adım: Domates salçasını 3 su bardağı tavuk suyuyla çırpın ve piliçlerin üzerinde gezdirin.

Son adım: Önceden 180 derece ısıtılmış fırında biber ve domatesler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Domates ve biber yerine mantar ve arpacık soğan gibi dilediğiniz sebzeleri de tepsiye ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir