Portakallı kereviz tarifi

  • Ocakta
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler

2 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet portakal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından az toz şeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Portakallı kereviz kışın da yazın da severek tüketilen zeytinyağlı lezzetlerden biridir. Ayvayla yapılan kereviz yemeğini portakallı da deneyebilirsiniz. Sağlık açısından da oldukça faydalı olan portakallı kereviz yemeği tarifini kışın sofralarınızda sık sık bulundurabilirsiniz. Anlatımı daha kolay olması açısından sizlere portakallı kereviz tarifini adım adım maddeler halinde anlatacağız. Peki, portakallı kereviz nasıl yapılır? İşte portakallı kereviz tarifi… 

1. adım: tencereyi ocağın üzerine alın. Soğanı ve yağı ekleyip, soğanları kavurun.

2. adım: sonrasında küp küp doğradığınız havuçları tencerenin içerisine ekleyin.

3. adım: kereviz ve patatesleri de küp küp doğrayıp tencerenin içerisine ilave edin.

4. adım: portakal ve limon suyu tuz ve şekeri de ekledikten sonra harlı ateşte 5 dakika, kısık ateşte yarım saat pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir