Pirinç Çorbası

Pirinç Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 10 su bardağı et suyu
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 ölçü limon~un~yumurta terbiyesi

Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kullanacağınız pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra bir süre bekletin.
  • Daha sonra süzdüğünüz pirinci tencereye alın. Üzerine et suyu ve tuzu ilave ederek haşlayın.
  • Ardından önceden hazırlanmış limon-un-yumurta terbiyesini yavaşça ilave edin. Karıştırarak 10 dakika pişirin.
  • Tereyağını tavada eritin ve üzerine kırmızı pul biberi ekleyin. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirebilirsiniz.
  • Limonlu terbiye için; 2 yumurta, 4 yemek kaşığı un ve 4 yemek kaşığı limon suyunu bir kasede çırpın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yarım su bardağı dolusu ilave ederek karıştırın.
  • Pirinç çorbasını, yanına çok yakışan zeytinyağlı bamya ve şakşuka ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pirinç Çorbasının Püf Noktaları Nedir?

  • Haşlama esnasında sade su kullanmak yerine et veya tavuk suyu kullanmak çorbanın aromasını arttıracaktır.
  • İsteğe göre küçük bir parça tavuk bulyon ilave edilebilir.
  • Pirinçlerin sert kalmaması için, haşlamadan önce mutlaka yıkayıp süzün. Böylece pirinçler şişerek daha kısa sürede haşlanır.
  • Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Tarifte yazan ölçülere dikkat edin.

1 Porsiyon Pirinç Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon pirinç çorbası, yaklaşık 60 kaloridir. Kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de sofralarınızda başlangıç menüsünü zengin tutmak ve doyurucu çorba tariflerine yer vermek istiyorsanız, hafif ve pratik bir şekilde hazırlanan bakla çorbası tarifine göz atabilirsiniz. 

Ramazan Tarifleri Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Diyet Yemekleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir