Patlıcan musakka tarifi – Musakka nasıl yapılır?

  • Ocakta
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler

4 patlıcan
250-300 gr kıyma
Yeşil biber
1 domates
1 kuru soğan
Sarımsak
1 kaşık salça
Zeytinyağı
Baharat
Tuz

Hazırlanışı

Yılın en taze lezzetli sebzelerinin olduğu dönemde sebze yemekleri tabii ki rağbet görüyor. Patlıcan da bunlardan biri… Patlıcan musakka tarifi de en çok aranan yemek tarifleri arasında. Biz de bu nedenle pratik patlıcan musakka tarifi vererek sofralarınızı donatmanıza yardımcı oluyoruz. İşte patlıcan musakka tarifi… 

1. adım: Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları yuvarlak şekilde dilimleyin. Derin bir kabın içinde tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.

2. adım: Daha sonra yanmaz tavanın içinde çok az yağ ile kızartın. Başka bir tencerede ise kıymayı kavurun.

3. adım: Üzerine, soğanı, biberi, küçük küçük doğranmış domatesleri, sarımsağı, salçayı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.

4. adım: Domatesler suyunu çekince üzerine yarım bardak su koyun ve su tekrar çekilene kadar pişirin. Daha sonra başka bir tencerenin dibine patlıcanlarınızı dizin.

 Patlıcan musakka yaparken dikkat etmeniz gerekenler

-Patlıcanlarınızı soyduktan sonra tuzlu suda bekleterek patlıcanların acısını alın.

-Patlıcan çok yağ eken bir sebze olduğu için kızartırken yanmaz tava ve çok az yağ kullanın.

-Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlunun üzerine koyun.

Afiyet olsun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir