Pastırma Pelerinli Nohut Tarifi İçin malzemeler
- 15 adet pastırma dilimi
 - 1 kase haşlanmış nohut
 - 3 diş sarımsak (Çok ince doğranmış)
 - 1/4 adet limon suyu
 - 1 yemek kaşığı sirke
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 2 yemek kaşığı tahin
 - 2 adet orta boy enginar
 - 1/2 haşlanmış aşurelik buğday
 - 1 avuç ceviz (Parçalanmış)
 - 1-2 dal taze kekik
 - 1 tatlı kaşığı hardal
 - 1/2 çay bardağı zeytinyağı
 
Pastırma Pelerinli Nohut Nasıl Yapılır?
- Nohut, enginar ve aşurelik buğdayı ayrı kaplarda haşlayın.
 - Nohuta sirke ve tahini ekleyerek mutfak robotundan geçirdikten sonra bir kaba alın.
 - Enginarı da mutfak robotundan geçirin ve sarımsağı, cevizleri ve haşladığınız aşurelik buğdayı ekleyin ve tahinli nohutun bulunduğu kaba aktarın.
 - Bu karışıma hardal, tuz, karabiber, limon, zeytinyağı ve kimyonu ekleyerek iyice karıştırın ve küçük toplar haline getirin.
 - Hazırladığınız topların üzerini taze kekik dallarıyla süsledikten sonra pastırmaları adeta bir pelerin şeklinde bu toplara giydirin.
 
ŞEFİN ÖNERİSİ
- Pastırma pelerinli nohut son derece lezzetli bir atıştırmalıktır. Ilık servis edildiğinde ara sıcak ve soğuk servis edildiğinde de hoş bir ara mezedir.
 






















