Nohutlu Yahni Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 500 gr kuşbaşı dana eti
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15 gr tereyağı
- 250 gr arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı et suyu
Nohutlu Yahni Nasıl Yapılır?
Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Salçaları zeytinyağında 1-2 dakika kavurun. Etleri ve tereyağını ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve etler yumuşayınca yemeğe ekleyin. 10 dakika pişirip nohut, tuz ve baharatları ilave edin. Soğanlar piştiğinde ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Farklı bir versiyonu olan soğan yahni tarifine göz atmayı unutmayın.
Sulu Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri