Mercimekli Kabak

Mercimekli Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 5 kabak
  • 2 orta boy soğan
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 3-4 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz

Mercimekli Kabak Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği akşamdan ıslatın. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Kabakları temizleyip iri küpler halinde doğrayın.

    Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Mercimek ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca kabakları ekleyip 30 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın.

    Sarımsakları soyup ezin. Limon suyu ve sarımsağı bir kapta karıştırıp yemeğe ilave edin. Tencereyi ocaktan alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.
Sulu Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir