Kızıl Çorba

Kızıl Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre et suyu
  • 100 gr dana eti
  • 100 gr nohut
  • 90 gr yeşil mercimek
  • 40 gr bulgur
  • 40 gr tereyağı
  • 40 gr ayçiçek yağı
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım soğan
  • Yarım domates
  • 1 dolmalık biber
  • Tuz

Kızıl Çorba Nasıl Yapılır?

  • Nohut ve mercimeği akşamdan ıslatın. Ayrı kaplarda haşlayın ve beklemeye alın. Bir tencerede et suyunu tereyağını yarısıyla kaynatıp süzün.
  • Başka bir tencerede ayçiçek yağı ve kalan tereyağını ilave edip kızdırın. Ufak doğranmış dana etlerini ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • İnce doğranmış biber ve soğanı, haşlanmış mercimek, un, biber salçası ve ince kıyılmış domatesi ilave edip soteleyin. Kaynayan et suyunu karıştırarak ilave edin.
  • Tuz ve önceden haşlanmış olan nohut ve bulguru ekleyin. 7-8 dakika kadar kaynatıp sıcak servis yapın.

Kızıl Çorba Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Nohut ve yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatmak, daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
  • Çorbaya lezzet vermek için karabiber, nane gibi farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce dana etini oda sıcaklığında 10 dakika bekleterek daha kolay çözünmesini sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir