Kıymalı Yumurta

Kıymalı Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 orta boy soğan
  • 2 sivri biber
  • 8 yumurta
  • 200 gr kuzu kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Soğanları kıyın. Biberleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Soğanı zeytinyağında pişirin. Kıyma ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzla tatlandırın.
  • Sarıları bozulmayacak şekilde harcın üzerine yumurtaları kırıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Yumurta akları tamamen piştiğinde tencereyi ocak üzerinden alın. Kıymalı yumurtayı tabaklara paylaştırıp servis yapın.

Kıymalı Yumurta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtaların sulu kalması için, kıymaları kavurduktan sonra ekleyin ve çok fazla bekletmeyin.
  • Yumurtanın daha yoğun kıvamda olması için, tavanın kapağını kapatarak pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız kıymalı yumurtayı, ev yapımı mısır ekmeği ile servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz.

1 Porsiyon Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon kıymalı yumurta, yaklaşık 130 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Kırmızı Et Yemekleri Yumurtalı Tarifler Kahvaltılık Tarifler Et Tarifleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir