Kıymalı Yumurta Tarifi İçin malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 orta boy soğan
- 2 sivri biber
- 8 yumurta
- 200 gr kuzu kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır?
- Soğanları kıyın. Biberleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Soğanı zeytinyağında pişirin. Kıyma ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzla tatlandırın.
- Sarıları bozulmayacak şekilde harcın üzerine yumurtaları kırıp tencerenin kapağını kapatın.
- Yumurta akları tamamen piştiğinde tencereyi ocak üzerinden alın. Kıymalı yumurtayı tabaklara paylaştırıp servis yapın.
Kıymalı Yumurta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Yumurtaların sulu kalması için, kıymaları kavurduktan sonra ekleyin ve çok fazla bekletmeyin.
- Yumurtanın daha yoğun kıvamda olması için, tavanın kapağını kapatarak pişirmeye devam edebilirsiniz.
- Hazırladığınız kıymalı yumurtayı, ev yapımı mısır ekmeği ile servis ederek lezzetini arttırabilirsiniz.
1 Porsiyon Kıymalı Yumurta Kaç Kalori?
- Bir porsiyon kıymalı yumurta, yaklaşık 130 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Kırmızı Et Yemekleri Yumurtalı Tarifler Kahvaltılık Tarifler Et Tarifleri