Kabaklı Yaz Çorbası

Kabaklı Yaz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 3-4 adet orta boy kabak 
  • 1 çay bardağı bezelye içi 
  • 2 dal kuşkonmaz (isteğe bağlı) 
  • 1-2 çay kaşığı tuz 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet olgun avokado 
  • 3-4 dal dereotu 
  • Taze çekilmiş karabiber

Kabaklı Yaz Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayın, kabuğunu soymadan küp küp doğrayın. 
  • Soğanları da soyduktan sonra aynı şekilde küp küp doğrayın ve  tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. 
  • Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Diş diş sarımsakları serpin, küçük doğradığınız kuşkonmazları, suyu ve zeytinyağını ekleyin. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Küp küp doğradığınız avokadoyu yoğurtla birlikte  bir blender yardımıyla ezerek  istediğiniz kıvama getirin. Taze çekilmiş karabiberi ilave ettikten sonra hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın.  
  • Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin. 

ŞEFİN ÖNERİSİ

  • Servis yaparken zeytinyağında birkaç dakika kavurduğunuz küçük kuşkonmaz parçaları ve haşlanmış bezelyelerle süsleyebilirsiniz. 
Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Kabaklı Tarifler Diyet Yemekleri Avokadolu Tarifler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir