Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba

Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt 
  • 1 lt ayran 
  • 1 su bardağı kefir (isteğe bağlı) 
  • Tuz 
  • 1 çay kaşığı kuru nane 
  • 1 çay bardağı haşlanmış barbunya 
  • Yarım çay bardağı haşlanmış yarma mısır 
  • Yarım çay bardağı haşlanmış buğday 
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım demet nane (İnce kıyılmış)
  • 3-4 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 3-4 yaprak reyhan (İnce kıyılmış)

Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba Nasıl Yapılır?

  • Süzme yoğurdu, ayranı, kefiri, tuzu, kuru naneyi geniş bir kapta iyice karıştırın. Haşlanmış hububatları ekledikten sonra kıyılmış yeşillikleri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak zeytinyağını ekleyip hafifçe karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Barbunya Fasulyeli Soğuk Çorba Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Soğuk çorba yapımında kullanacağınız barbunya, nohut ve buğdayları bir gece önceden ıslatın. Bu sayede daha çabuk yumuşayacaktır.
  • Soğuk çorbayı servis edeceğiniz zaman kekik ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.
Vejetaryen Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir