Pastırma Pelerinli Nohut

Pastırma Pelerinli Nohut Tarifi İçin malzemeler

  • 15 adet pastırma dilimi
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak (Çok ince doğranmış)
  • 1/4 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 adet orta boy enginar
  • 1/2 haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 avuç ceviz (Parçalanmış) 
  • 1-2 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Pastırma Pelerinli Nohut Nasıl Yapılır?

  • Nohut, enginar ve aşurelik buğdayı ayrı kaplarda haşlayın.
  • Nohuta sirke ve tahini ekleyerek mutfak robotundan geçirdikten sonra bir kaba alın.
  • Enginarı da mutfak robotundan geçirin ve sarımsağı, cevizleri ve haşladığınız aşurelik buğdayı ekleyin ve tahinli nohutun bulunduğu kaba aktarın.
  • Bu karışıma hardal, tuz, karabiber, limon, zeytinyağı ve kimyonu ekleyerek iyice karıştırın ve küçük toplar haline getirin.
  • Hazırladığınız topların üzerini taze kekik dallarıyla süsledikten sonra pastırmaları adeta bir pelerin şeklinde bu toplara giydirin.

ŞEFİN ÖNERİSİ

  • Pastırma pelerinli nohut son derece lezzetli bir atıştırmalıktır. Ilık servis edildiğinde ara sıcak ve soğuk servis edildiğinde de hoş bir ara mezedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir